Sunday, May 1, 2011

~CINTA???????~

ASSALAMUALAIKUM N SLAMAT SJAHTERA SUME, HEHE...persoalan hari nie, adakah sume cinta akan berakhir bahagia???? mari kita sama2 rungkaikan persoalan ini...banyak orang bercinta bertaun2 tp kawen bbrapa ari or bulan jer...knapakah bgini??? ntah x tao sbb kte x kawen ag so tatao...HEHE

CINTA??? apakah maknanya? kekalkah cinta? sejatikah? jujurkah? pabila bercakap tentang cinta banyak persoalan len akan muncul, sbb apa???? sbb actually kte sume pon konfucius apa i2 Cinta...tp walaopon pning x yah sebok2 pk k, x macuk exam pon, x yah hafal, hehe, x penting...sbut sal penting, timbul ag 1 persoalan, pentingkah CINTA???? ntah, it differs by persons....ada yang mmg perlu pada cinta, ada yg x perlu sangat n ada yg x perlukan langsung cinta...eh ada ke yg x perlu cinta? ada, sape cakap tade, golongan wali Allah yg macam Rabiatul Adawiyah...hehe, tp ada ag ke golongan cam beliau, tade kot...kalau ada tu mmg golongan plik bin ajaib, HEHE SORRY BEB...

NIE ADA 1 SOKLAN NK TANYA, korang nk happy nding ke nding yg x abis2 ek???? bukan apa, ada yg kapel men2 nk abiskan masa, xder niat kawen pon, cam multiplayer, hehe...tp x elok kan camtu, tanak la jadik camtuh...

actually ramai yg nak happy nding kan...tp adakah happy nding tu merujuk kpada perkahwinan sahaja??? actually x, ramai yg kawen tp khidupannya x bahagia. bercakap soal bahagia, apa maksud bahagia ek? rasanya kte pon tatao tp rasanya bole bahagia asalkan ssorang tu bersyukur ngn apa yg ada n menghargainya, x perlu mengeluh andai pasangan x sempurna, korang pn x la sempurna kan, kte sume manusia biasa, mana ada smpurna kan....(SEDAR DIRI)

SO XYAH LA NK CARI LEN(OR KAWEN LEN) kalau x puas ati ngan pasangan masing2, t sume sama, jer cayalah cakap kte....hehehe

k la,nk p wat nta utk exam lak, bubye, c u next tme k:)

p/s: jgn marah kalau kte clap or tkasar bahasa k, peace x war:)

4 comments: